Nieuwe schepen voor Open Vld Herzele, afscheid van 'Sterke Jan'

door / 14-12-2021

Nieuwe schepen voor Open Vld Herzele, afscheid van 'Sterke Jan'

Schepen Jan Van Damme, ook wel Sterke Jan, schepen in Herzele sinds 2001 gaat op 1 januari 2022 met pensioen. Dat staat volgende week woensdag op de laatste gemeenteraad van 2021 ter goedkeuring.

"Ik heb meer dan 20 jaar alles gegeven voor Herzele en haar inwoners", aldus Jan Van Damme, "nu is het tijd voor de vernieuwing." Als antwoord op de vraag wat hij nu zal doen, antwoordt Van Damme: "Uiteraard sta ik nog even ter beschikking van mijn opvolger, maar zodra het kan ga ik enkel nog genieten en ontspannen." Die opvolger is dan weer Ann Van Ruyskensvelde (foto rechts), gemeenteraadslid en voormalig voorzitter van de gemeenteraad. Deze moeder van drie, die voorheen ‘Voeding Ann’ in Wijnhuize uitbaatte, neemt de bevoegdheden financiën, begraafplaatsen en stedenbouw van Jan over. "Ik kijk met veel goede moed uit naar deze nieuwe uitdaging", zo zegt Ann Van Ruyskensvelde, "enerzijds wil ik er mijn volle energie in stoppen, anderzijds ben ik blij terug te kunnen vallen op de ervaring van de collega’s." Haar portefeuille wordt uitgebreid met de departementen sport, landbouw en dierenwelzijn, welke tot op heden onder de bevoegdheid van eerste schepen Benjamin Rogiers vielen. Rogiers zal zich voortaan ook over de technische diensten, openbare werken en wegenwerken buigen.

Jan Van Damme verlaat op 1 januari ook de gemeenteraad, waar hij wordt opgevolgd door Frank Van Den Bossche, die ervoor zijn zitje in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst inruilt. "We gaan verder met een mix van ervaring en nieuw talent", zegt een tevreden Open Vld-voorzitter Patrick Van de Casteele, "we wensen Ann uiteraard alle succes toe en aan Jan wensen we veel rust en ontspanning. Dat heeft hij verdiend na zijn jarenlange inzet en toewijding."